FAQ

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna om DreamSafe.

Sky alene uden kanter Copy 2

Du kan hitta en återförsäljare i närheten av dig genom att använda den smarta funktionen i ” Hitta återförsäljare”.

Vanliga underlag har i vanliga fall en vattentät baksida, som hindrar vätskan att ta sig ner i madrassen. Den vätsketäta baksidan gör ofta underlaget varmt och obehagligt att ligga på, då svett och andra vätskor inte blir omdirigerat från kroppen. DreamSafe toppmadrassen har ut över det ogenominträngande lakanet ett luftfyllt lakan ovan på.
Hela toppmadrassen kan tvättas i 60 grader och konstruktionen gör att kvalster inte kan leva i madrassen.

Ja, det kan man. Du kan köpa en extra bäddmadrass att ha när du t.ex tvättar den som följer med till alla DreamSafe madrasser eller till att ha på vilken som helst annan madrass.

Ja, det kan man men madrassens förmåga att andas förminskas allt efter hur tät vävningen på lakanet är.

Nej, låt madrassen luftorka. Det går tursamt snabbt pga den höga genomströmmningen av luft.

Det ska vara en temperatur på cirka 18 grader. Danska Sundhedsstyrelsen rekommenderar att du låter barnet sova på ryggen och att du ser till att barnet inte får det för varmt när det sover. 

• Spjälsäng, madrass str: 60×120 cm
• Juniorsäng, madrass str: 70×160 + 70x 140 cm
• Barnvagn, madrass str: 36×96 cm
• Lift, madrass str: 30×75 cm
• Combivagn, madrass str: 37×79 cm
• Vagga, madrass str: 40×84 cm

Folkhälsomyndigheten i Danmark rekommenderar följande:

Barnets säng ska vara säkert utformad med en solid botten, sidor och gavel och utan pynt, skruvar och liknande som barnet kan pilla väck och svälja.

Avståndet mellan sängens ribbor i botten ska vara mellan 4,5 och 6cm. I Sverige ska avståndet mellan sängens ribbor i botten vara minde än 2,5cm. Med detta undviks det att barnet fastnar med kroppen mellan ribborna i sängens botten.

Sidorna ska vara minst 60cm höga, när sängbotten är i lägsta position och 30 cm när botten är i översta position. Ta väck sidan på spjälsängen när barnet själv kan klättra över för att förhindra fallolyckor.

Är det en lamellbotten, bör avståndet mellan lamellerna vara max 6cm. Avståndet mellan botten och sidor/gavel ska vara 2,5cm. Andra öppningar och t.ex skruvhål ska antingen vara under 0,7cm eller mellan 1,2 och 2,5cm.

5års garantin täcker fall av synliga fel i madrassens form, där barnets vikt förorsakat fördjupningar i madrassen på minimum 1,5cm. Garantin täcker enbart om madrassen har varit använd tillsammans med en DreamSafe bäddmadrass.

Kom ihåg att lufta madrassen med jämna mellanrum för att undvika att fukt från barnet utvecklar sig: Ta bort madrassöverdraget och ställ madrassen på högkant på en plats med hög luftcirkulation. Tvätta bäddmadrassen cirka var 14 dag, speciellt om barnet har dammallergi. Se tvättråd här under samt på etiketten på produkten.

Tvätta:


Madrasskärnan: Avlägsna överdraget och torka av skumkärnan med en fuktig trasa och låt den lufttorka.
Madrasskydd: Tvätta i 60 grader och låt det lufttorka.
Bäddmadrass: Tvätta i 60 grader och låt den lufttorka.
För fler detaljer: Se på madrassens tvättetikett.

Behov av hjälp?

Alla våra DreamSafe återförsäljare står redo att hjälpa dig med köpet av din DreamSafe produkt. Du kan även läsa mycket mer om både konceptet och produkterna här på sidan. Du är också välkommen att skicka att meddelande till oss här via sidan.

Write us